Nationaldag!

Aldrig är man så svensk som när man befinner sig utomlands och aldrig känner man sig så svensk som när man kommer till vårt eget Magic Kingdom: IKEA! Idag hittade vi dit. Glöm allt jag sagt innan, GPS fick det bli. Malte styrde mig rätt – rakt in i parkeringshuset i det blågula palatset.

Hej! Står det vid infarten och vi alla jublade av glädje. Bara en sån sak. Ester var lika glad som vi andra över den enkla hälsningsfrasen 😉 Hon är ju å andra sidan alltid glad. Fast när vi alla åt middag ikväll blev hon allvarlig och sa: ”alltså, jag avskyr verkligen folk som spottar på mig!” Don’t we all

Hursomhelst blev det faktiskt bara väldigt viktiga grejor inhandlade idag. När man är mitt uppe i en flytt blir man smärtsamt medveten om den mängd prylar man har…har rensat sjukt mycket i flera år känns det som, men ändå har vi prylar en masse. Vid flytten från Skanör använde vid kodordet ”ants”=Myrorna, för att inte barnen skulle bli upprörda över allt som skulle skänkas bort. Och så finns det ju så mycket fint!!!

Det blev en tur till grannbyn St Julien en Genevois (vad är det för fel på helt vanliga by-namn typ Åhus?), när Stefan kommit hem från The daily grind. Lite nationaldagsmat behöver ju alla. Annars köpte vi faktiskt sill (4 burkar för 7 CHF) på Ikea. Det hade ju egentligen passat allra bäst dagen till ära. Men vi ville nog hellre äta en lite mer svåruttalad meny från bygden, alltför svensk vill man ju ändå inte vara.

20120606-232223.jpg

20120606-232542.jpg

2 tankar om “Nationaldag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s