Vårt hus

Inte mer än rätt att ni får en rundtur i huset! Så att ni vet var vi håller hus och kan tänka er in i vårt liv här. Det ligger alltså i pyttelilla byn Vers i Haute-Savoie. Det är ca 2 mil till Genève och lite längre till Annecy, där Stefan jobbar. På skyltarna på motorvägen kan man köra mot Paris (540 km)/Lyon eller Chamonix (95) eller Milano. Härligt! Vem vet vart man hamnar när man är ute och kör en dag??

Nu var det ju huset. Byggt 2007. Det är ca 175 kvm, gult putsat med brunt alp-style-tak. Två våningar att bo och leva på och en stooor källare under hela huset. Källaren rymmer garage där man kan köra in två bilar, arbetshörna/bänk för den som gillar garage-pyssel, vinkällare modell ganska stor samt stor tvättstuga med förvaring (och nya high-tec tvättisar) samt gymutrustning (återkommer till den).

Bottenvåningen har kök och vardagsrum i vinkel och superduperfin utsikt på köpet direkt från soffhörnan. Man ser ut över Genève, sjön (Lac Léman som man säger här, Genèvesjön i fin översättning) och så alla bergen. Lite panschis-varning: ååå så nice att ta ett glas vin och bara glo på utsikten 😉

Köket är dessvärre inte inrett exakt såsom vi kanske velat, men det är okkidokki. Svårt att bortse från kakel i tre färger: vinrött/grått/vitt, ljusa björkluckor, vinröd bardisk! Ska se hur det går att pimpa och få det lite mer som vi vill ha det…
Hela nedre våningen har stora vita klinkers på golvet, vilket gör att barnen tycker att vi bor mitt i en inspelning av SVT-programmet ”Mästarnas mästare” (deras hus har tydligen detta golv).
Där nere finns sedan också vårt sovrum och ett badrum med dusch (ljusgrönt kakel).

En trappa upp finns tre ganska stora barnrum som alla har bra med garderober och uuuutsikten Allan. Uppe finns en TV/wii/Playstation-hörna med soffor samt ett badrum med dusch och badkar och en liten gästtoa med crazy kakel i massa färger som man vanligtvis enligt inredningslagen borde separera från varandra…Det var det!!!

20120610-133953.jpg

2 tankar om “Vårt hus

 1. Hej, låter som att ni har det jättefint! Trevligt hus! Ingen pensionärsvarning på att njuta av utsikten och dricka trevligt vin. Det känns som det nya heta:-), speciellt om man kan göra det i sitt eget hus eller från sin trädgård. Visa bild på kaklet i köket också:-).Ser för mycket ut som ett ”Ljust och fräscht”-hem på bilderna nu… haha.

  Sofia, vi saknar dig på kontoret. Känns hemskt tomt i hela rummet nu. Trist! Vore jättekul om vi ses i Åhus om ni kommer dit i sommar.

  Kramar från ANNA

  • Klart vi måste ses i Åhus Anna!
   Inte helt lätt att få till nåt ljust och fräscht här, jag lovar! Återkommer snart med alla tokiga kakel-valen 😉
   Hälsa alla på kontoret!
   Stor kram
   Sofia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s