Att hitta en strand

…inte helt lätt för invandrarna! Vi hade först en lugn skön morgon hemma. Mimi och jag fick göra en akut utryckning till mataffären då de, om de inte är helt stängda, stänger kl 12 på söndagar. I närmaste byn Viry har vi en liten söt butik som heter Shoppi och är tacksamt nog öppen, men stänger lagom till lunch. Och kvällsmat och toapapper är bra att ha. Bara att vänja sig vid öppettiderna.

Well, sen stuvade vi in oss i bilen tillsammans med badkläder, täcken, handdukar, solkräm, lite fika (läs ett paket kex, en flaska vatten och två bananer). Sen körde vi mot Annecy! Även om vi är bortskämda med både Åhus och Skanör-Falsterbo, dvs några av världens bästa stränder…är det ju badhus vid sjö som vi bara är tvungna att vänja oss vid här! Men först måste man ju hitta badplatsen…I Åhus är vi ju bortskämda med att bo vid stranden och behöver liksom aldrig packa för en hel dag, utan kan gå lite fram & tillbaka. Det är lovely!

Hursomhelst, det blev några rundor i bilen i jakt på främst parkering då minerna och humöret i bilen var något vacklande. Men sen, hittades en plats och på tre sekunder blankt var hela familjen from och strålande glad igen! Vi kan konstatera, att stränderna är so-so, men utsikten My god utsikten! Helt klart godkänd. Lunch intagen i form av ovan nämnda matsäck, kompletterad med en påse chips och några cola. Kostcirkeln more or less.
Lac d’Annecy är ett toppenställe, dagen till ära fullsmockat med söndagslediga och badsugna fransoser. Tempen i sjön ligger någonstans mellan Åhus & F-bo om man säger så…avsvalkande & uppfriskande dopp helt enkelt!
Vi njuter och söndagsslappar!

20120617-161814.jpg

20120617-161844.jpg

20120617-161924.jpg

20120617-161945.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s