Tjohoo!

En ny måndag som passerat livet. En händelserik sådan! Fick ÄNTLIGEN installerat internet/wifi, TV och fast telefon: + 33 4 50 944 770 (call us pliiiz)

Många kanaler (120 franska), men nothing on, kommer nog känslan att vara ett tag. Sen hittar vi säkert små godbitar…och så hoppas vi på den finfina kabel, som ska ge oss de svenska Play-kanalerna via iPaden! Tjohoo, håll tummarna att det funkar!

Ja, installation av tekniska grejor på francais (det kom ju en gubbe och fixade men han hade tusen frågor och jag typ noll svar) är inte min starkaste sida men det gick finfint och vi fick igång varenda pryl i huset till slut. Idag installerades därmed vårt finfina Sonos-system och maken fick tårar i ögonen av detta moment!

Jo! Sen fick vi ju det efterlängtade och glada beskedet att Mimi nu också fått plats på skolan vi valt till barnen! Vi hade ju redan fått besked att Malte kommit med i 6:an till hösten (gulp, han skulle börjat 4:an hemma) och Mimi börjar 4:an. Skolan är internationell och heter École international de Genève och barnens campus blir La Grande Boissière! Hemma-mamman får en liten nätt taxi-tur på ca 30-45 min enkel väg, men vad gör man inte för de små gullegrisarna
Det går ca 1.500 elever där. Big diff mot deras tidigare skolor, men det blir nog toppen 😉

Lilla Ester har vi inte funderat färdigt över, men mycket lutar åt att hon går ett år på lokala byskolan här i Vers, innan hon tar klivet till storskolan! Vi var där idag och hälsade på. Ester var modig och sa bonjourtill alla barnen och satte sig mitt bland alla barnen bredvid vår grannflicka Camille. Läraren frågade om någon kom ihåg varifrån Ester kom och en liten söt pojke föreslog: Alsace? En liten tjej provade: du Sud? 😉
Sen sjöng alla barnen en sång för Ester och så var det en pojke som fyllt år och då fick alla varsin chokladbit. Bra start på skolkarriären för lilla E! På rasten ville alla hålla henne i handen, titta eller ta på henne. Läraren fick bända bort de andra från henne lite då&då.
Slutligen blev det en tur till posten för att skicka iväg mängder av brev och kort som blivit liggande på golvet i bilen. Pust vilken dag va? Fatta att man behövde en rejäl AW, va?

20120618-204217.jpg

20120618-204234.jpg

20120618-204246.jpg

20120618-204258.jpg

20120618-204309.jpg

20120618-204319.jpg
PS. Klart vi firade med fina fyndet Lönsboda från IKEA! Supersöta och Ikea-billiga 😉

6 tankar om “Tjohoo!

 1. Love the blog sweet friend! Ni verkar ju ha det riktigt bra. Härligt! Vågar man komma och hälsa på redan i sommar? Puss från Starcky på Hålludden

  • Bästa Malin S!
   Var på väg att ringa dig idag!!!
   Du är alltid välkommen till vårt hem det vet du! Viens vite mon amie! Vi åker till Skåne 14/7 och stannar till 19/8, du/ni är mer än välkomna dit oxå!
   Hoppas allt är bra med dig! Be googly 😉
   Puss från La France

 2. Såå mysigt att följa er varje dag!! Du skriver så målande och bra:)) Och ni verkar ju ha det fantastiskt – härligt. kram och grattis alla barnen till skoloa och dagis. Vi kommer alla att ha en bit till skolan den närmsta tiden.. Kram!

  • Kul att få lite feedback, det är ju lite underligt att inte veta exakt vem som läser 😉
   Hoppas allt går bra med er flytt, det är ju segt, men härligt att komma till ny fin miljö 😉
   Kram till familjen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s