Midsommar

Eftersom jag är född på självaste midsommarafton, är midsommar självklart min favvohögtid. Känns väl som det svenskaste vi har va? Underbaraste helgen. Sommaren är äntligen här, natten ljus och alldeles underbar! Jul och påsk och allt vad vi nu firar, ja, det gör ju alla andra också, men midsommar, så svenskt och härligt! Älskar sill, matjes är bäst – ingen protest 😉
Många midsommar har vi haft samma temp som på julafton, suttit i dunvästar med infran på, och regn är ju mer regel än undantag! Men så ibland, kommer de där magiska gångerna: strålande sol, glada barn, kall öl och bästa stämningen!
Det känns extra viktigt att fira midsommar när man inte bor i Sverige. Särskilt när det är en sån svensk tradition! Men här väntar vi till lördag med att fira. Då anländer ju svenska gäster och firandet börjar storstilat! Snaps fanns såklart med i lastbilen ner och sill är inhandlad på IKEA. Nu ska det rullas köttbullar, fixas prinskorv och inhandlas goda ostar och gott bröd. Sen är vi redo. Exakt hur mycket små grodorna det blir i trädgården, det återstår att se!

Glad midsommar till alla!

20120621-192438.jpg

Barnens glada kvällsmat (delar av den)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s