Tuff match

Idag går jag en riktigt tuff match med en gammal trotjänare! Vår gamla vita IKEA-soffa Karlanda. Mer än 10 år gammal och still going strong, eller nä, egentligen inte alls. Vi snackar kanske om den sista striden…Den har gått igenom flera flyttar, två styck över Atlanten, 3 bebisperioder och ett stort antal soffhäng, sovnätter, kräksjukor, måltider, parties….ett tag i N.Håslöv och i Vancouver tvättades soffan nästan varje vecka. Lärde mig av gamla grannen Anna som hade samma vana, att det blir allra bäst om man sätter tillbaka tyget när det är lite fuktigt. Kom av misstag på att det även går utmärkt att tvätta på 60 grader! Faktum är att det står inte ens att man kan tvätta soffan alls…endast kem – totally wrong! Denna klädsel har gått så många spinn i tvättmaskinen att det inte finns någon hejd på det 😉
Förr kunde man köpa ny klädsel när det var för illa. Men sedan Karlanda gick i graven och ersattes med Karlstad, finns inte den optionen längre för fam Solfors. Karlanda har en kompis-Karlstad bredvid sig och beroende på utgången av dagens match kan det bli en runda till Ikea vad det lider. Det beror på vad som händer efter hårdaste tvättomgången med en tvättboll tvättmedel och en tvättboll klorin. Man skulle absolut inte blanda dessa komponenter enligt Klorin-flaskan, men jag är rastlös av naturen och vill ju för 17 att soffan ska lukta gott. Två tvättar på rad kändes lite mycket, speciellt med tanke på att soffa nr 2 oxå behöver en välbehövlig omgång. Det hör till saken, att vi till flyttfirman claimat nya soffklädslar, då killarna totalt skitat ner sidorna på bägge. Men till deras försvar skulle man kunna hävda att det varken gjorde till eller från med tanke på deras tillstånd. Det säger vi dock inte till the movers! Wish me luck!

En parentes: soffan var också med om den för vissa av oss svåra bajsincidenten i Vancouver. Jag hade tagit en lördagsmorgon off för att göra några ärenden. Min telefon ringer och Stefan låter konstig i andra änden. Jag frågar: vad gör du? Stefan: dricker cognac! Jag: klockan 11 på dagen? Stefan: det fanns inga alternativ!
Då hade en liten tjej gjort nr 2, själv tagit av sig blöjan, satt sig och trampat rakt i det och sedan glatt sprungit runt vår vita heltäckningsmatta. Även soffan hade hon hunnit sitta i en sväng. Även om barnen börjar bli större (galet är det!) känns det som vi ännu ett tag behöver en tvättar sådan! Senast igårkväll vid halvelva-tutet ville Ester ha en syltmacka framför Solsidan. Två sekunder senare låg den med fel-sida-ner i soffan. Återkommer!

20120621-133029.jpg

Tuff match är ju btw en grym låt från en av mina favvoskivor med Uffe.

5 tankar om “Tuff match

  1. Hej,
    Ny läsare från Grenoble här, välkommen till France. Du känner säkert till företaget Bemz, Karlanda kan ju helt enkelt få ny klädsel.
    / Marléne

  2. Kul läsning! Vi är i samma situation med vår Karlanda (dock inget bajsinferno ännu). Vår räddning efter x antal tvättar blev savemysofa.com Räddningen för alla fanatiker av Karlanda. Rekommenderas starkt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s