Little miss french freckles

Bon soir!

Är tillbaka hemma i Frankrike, vi landade sent igårkväll i ett stekhett Genève. Det var 28 grader ute när vi lastade in vårt mega-bagage (6 stora väskor varav 3 med övervikt och en golfbag) i taxin! Strax efter midnatt kom vi fram till huset, så härligt. Det kändes faktiskt nästan som att komma hem, men bara nästan. Var ju tvungen att konversera med taxichauffören och blev återigen påmind om hur svårt språket som pratas i detta landet faktiskt är. Vet vilken kraftinsats det krävs för att bli en fena på francais!

Men, verkligen så toppen att vi fick vår tid här nere först och att vi sen åkte hem för semester i Åhus. Den planen var så bra! Vi tyckte alla fem att det var kul att komma hem hit nu då vi fått tid att bo in oss under maj-juni (well, tekniskt sett sov Ester när vi kom fr, men hon vaknade tidigt och ville gå till sitt rum). Good signs!

Idag har det varit 37 grader ute och vi har faktiskt hållit oss inomhus. Jag har såklart tagit några micro-breaks i uppackandet och solat och druckit latte på terassen. Men det var inte länge det gick utan att svettmängden kändes otrevlig…Faktum är att jag också var sjukt ivrig att packa upp så att vi kunde få lite fint här hemma, det tog såklart sin lilla tid. Grannen kom sen in med posten för en månad och så sprätte jag massor av kuvert. Ingen hit att inte ha koll på posten på så länge, men så fick det bli denna sommar. Inte alltför många arga brev, bara några som undrade när vi tänkte betala vår räkning?

Hursomhelst, har sommaren i Sverige varit underbar! Vi har hängt i härliga Åhus, umgåtts med vänner och familj, ätit massa god mat och druckit floder av vin. Man önskar man kunde klona sig ibland så att man hunnit lite mer, men vi har jobbat på i högsta sociala växeln vi har för att kunna träffa alla vackra människor himma. Lyckades bra måste jag säga!

20120820-205805.jpg

Har verkligen haft det superduper och njutit till max! Saknar alla redan, men så blir det såklart extra härligt när man ses.

20120820-212430.jpg

Fick såklart ta en sväng till mataffären idag och fylla kylen och vinförrådet 🙂
Barnen vägrade hänga på och stannade hemma och såg en film…
Till middag skördade jag makens egenodlade sallad, underbart fin och självklart extra god när man själv odlat fram den. Musselsallad blev det!

20120820-212723.jpg

20120820-212754.jpg

Nu har solen gått ner bakom bergen och det har blivit riktigt skönt ute! Två veckor kvar till skolstart, klart vi laddar!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s