Skolstarten närmar sig!

Idag blev det väckarklocka och tidig uppstigning för Malte och mig! Vi lämnade de andra hemmavid och körde över gränsen till Schweiz och barnens skola. Det var orientation för nya elever idag. Så spännande för Malte! Han ska ju gå i 6:an här, han skulle ju egentligen ha börjat 4:an hemma. Men, att döma av barnen idag, passar han perfekt i sin klass såklart. Lite blondare, lite längre och lite snyggare bara 😉

Först var det introduktion till skolan och rutiner och regler. Allt verkar toppen och jag blir tårögd att våra barn har fått möjligheten att gå på denna skola. Samtidigt blir man ju alltid orolig när barn ska byta skola och miljö. Barn, de flesta i alla fall, älskar ju när allt är sig likt.

Sen gick vi på en rundtur runt campus. Ganska många byggnader att hålla reda på och mycket nytt såklart! En av eleverna visade oss runt, en söt och modig tjej på 11 år som guidade oss runt och var hur proffsig som helst!

20120827-174046.jpg

Malte hängde med bra på engelskan och det känns bra! Lite sitter kvar från Kanada och resten bygger de just nu på genom att titta igenom alla säsonger av Vännermed bara engelsk textning.

20120827-174222.jpg

Redo för skolan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s