My amazon wishlist!

Erkänner direkt. Jag älskar böcker! Att läsa, köpa och äga böcker. Det går såklart i perioder, men jag läser alltid mycket. Har alltid gjort. På sommaren extra mycket, minst två böcker i veckan eller så. På senare åren har det blivit mycket deckare, med tanke på välfylld kalender, jobb och tre barn. Försöker dock att köra på regeln, ”varannan deckare”, men ibland blir det två i rad. När det gäller genre så gillar jag det mesta. Har såklart vissa författare där jag läser allt (Douglas Kennedy och Paul Auster är två, älskar nordamerikamiljöer, gärna storstäderna) men jag gillar egentligen nästan allt. Högt och lågt. Tur att jag läste 40 p franska från Lund, där plöjde vi ju alla de stora franska klassikerna och på så sätt kan man i alla fall säga att man läst dem…Madame Bovary, Le rouge et le noir, L’etranger.

Har i många år varit storkund hos Bokus. Så smidigt att beställa, billigt, och så rakt hem i brevlådan på några dagar. Gilla! Här i Frankrike har jag såklart blivit kund hos Amazon. Har redan gjort en önskelista på kommande böcker som ska klickas hem, asap. Följer såklart New York Times bästsäljarlista. Vill ju veta vilka böcker som blir världssuccéer, vill läsa dem såklart. Min make hatar när böcker haussas för mycket, fast jag vill liksom läsa och bedöma själv vad jag tycker. Om så många gillar måste det ju vara något där, tycker jag. Fast det argumentet blir bara ”svensktoppen” för min käre man. Själv hävdar jag då att det blir som att åka till Paris och verkligen blunda när Eiffeltornet är i närheten. Det är ju ändå lite dumt tycker jag.

Bokhandlar ska vi inte tala om! Älskar dem också. Gärna de större (mindre mysiga går såklart också bra och antikvariat – ååhh) där man kan ägna timmar åt att kolla in utbudet. Helst ska de servera kaffe också, och ha sittplatser. Så underbart. Hamrelius i Malmö är bra, fast bäst är ju Chapters i Vancovuer, eller Barnes & Noble varsom (åh, suck). Chapters på Robson i Van har jag spenderat många timmar på, gillar speciellt när en bokhandel har personalens tips, på Chapters köpte jag alla ”Heather’s pick”. Vi hade samma smak, Heather och jag.

För att hänga med i de stora boksläppen, känner jag att jag genast måste läsa denna:

Och för att hänga med i mitt nya hemland och smälta in lite bättre:

Jag = megaboknörd

2 tankar om “My amazon wishlist!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s