Storm!

HerreminJE vad det har blåst i natt och gör fortfarande! Helt galet faktiskt. Alla barnen vaknade mitt i natten i omgångar och kunde inte sova av att det knakade och gnisslade av vinden. Stefan gick upp mitt i natten för att ta bort vår välkommen-skylt på dörren, den höll på att driva oss alla bananas!

När vi sen vaknade (för tidigt såklart, vintertid), var det iskallt i huset och strömavbrott bien sûr…mörkt, eftersom våra eldrivna persienner var nere i stora delar av huset.

Vi som skulle gjort ägg, smoothies, kaffe, amerikanska pannkakor, rostmackor osv till fulle! Inget gick ju att fixa utan el…det blev knäcke med leverpastej och yoggi och rostmackor utan rost. Så det kan gå. Det blev mysigt ändå med tända ljus. Och ibland är det bra att längta lite extra efter sitt kaffe.

Tjejerna skulle bakat cupcakes och blev helt knäckta när de insåg att ugnen också krävde el. De fick köra på en gammal klassiker, chokladbollar, så länge.

20121028-135602.jpg

20121028-135619.jpg

20121028-135636.jpg
Klart de ville göra både kokos, pärlsocker och färgat socker 😉

20121028-135721.jpg

Nu är elen tillbaka, barnen har ätit pannkakor till lunch och vi slog till på en annan gammal klassiker: fransk löksoppa! Så himla gott det är då. Passade grymt bra idag, då vi skördade det sista från landet igår. Massor av lök, morot och persilja räddades i sista minuten ifrån snön.

Tjejerna har planerat att åka till vårt roliga badland idag, men just nu vågar vi oss inte ut – så mycket blåser det! Tur att man är bra på att improvisera. Det gäller ju att göra som på vår fina Flowerbeach -tavla. Fånga dagen.

20121028-140332.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s