Kalas!

I denna familjen verkligen äääälskar vi att umgås med släkt och vänner. Ställa till med kalas. Träffa kompisar och umgås i olika former, anything goes liksom. Litet, stort, planerat, spontant….året runt, så ofta och mycket det bara går!

När man precis flyttat till ett nytt ställe har man ju oftast inte så många att bjuda hem och då saknar man såklart alla därhemma extra mycket. Där vi bor nu är ju även språket ett liiiitet problem då vi t ex gärna bjuder hem kompisar här i byn men….språket som pratas här talas inte av hela denna familjen. Än!

Speciellt saknar man det vid de där tillfällena när kalas liksom ingår, som födelsedagar, då vill man ju självklart fira! Så glada att det finns människor i samma sits som en själv, som kan ställa upp som extra familj (släkt man valt själv) och fira födelsedag. Som vi gjorde när Mili fyllde i november och nu häromdagen härhemma, när fina A fyllde år.

20130118-090029.jpg

20130118-090046.jpg

Så härligt att få ställa till med kalas en onsdag! Så glada att det alltid finns något att fira. Japp, så jobbar vi här.

Och idag är det freeedag! Klart det ska firas. Först ska jag:

• Storstäda! Haha, mera fredagsstäda faktiskt. Min städkvot är ökad med 350% sedan Stockholm (mäts lätt i antal bytta dammsugarpåsar!)

• Storhandla godsaker till kvällen. Tröttnar aaaaldrig på utbudet i franska mataffärer! Här ska det naturellement fredagsfestas! Så glada är vi att På spåret sänds live på svt, vilket innebär att vi kan bänka oss redan kl 20 som alla ni andra…klart vi tävlar om 10:orna, Steff och jag

• Simma med Caroline. Vår lilla tradition, ska vara en gång i veckan hela våren! Ibland, hänger vi längs kanten och babblar, det ska erkännas, men för det mesta tävlar vi med någon vältränad sim-panschis 😉 (my god, det finns många seniga gamla simmare som ser ut att vara 100 minst, men shit vilket tempo)

• Eventuellt klämma in ett kapitel i min bok och en latte…

Ha en finfin fredag!

20130118-091058.jpg

20130118-091118.jpg

Bilder knäppta från bilen på väg till skolan igår.

6 tankar om “Kalas!

  1. Att skapa sin egen ”släkt” utomlands är jätteviktigt, och vi har genom åren firat födelsedagar och storhelger med underbara vänner vi träffat en salig blandning nationaliteter. Love it! Nu kör vi freeedag!

    • Håller heeelt med! Så viktigt och välbehövligt. Blir lite jobbigt när man flyttar runt bara, släkt på många håll som man längtar efter (men härligt för då måste man ju hälsa på :))
      Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s