Familjeliv

Vi preppar redan på lördagskvällen. Lägger fram skidkläder, bär ut skidor i bilen och gör oss allmänt redo. Preppar god frulle som ska ätas vid 07. När vi ska åka skidor är det tidig uppstigning som gäller. Annars får man ingen bra parkering vid liften, och det vill man ju…Vi är så laddade!!

Mitt i natten kommer Mimi ner och säger att hon inte sovit en blund hittills. Klockan är 00:42. Det är ungefär samtidigt som vi upptäcker att Ester är feberhet och galet snuvig. De närmaste timmarna ägnar vi åt att ge nässpray och hitta bra sovställning, då Mimi nu ligger vid vår fotända och Ester är kamin-het mellan oss. Ester har mardrömmar och yrar. Sen säger hon, vid 02:30-tutet: ”mamma, du krossar mitt hjärta när jag måste gå på la cantine”! Stefan säger (irriterat efter att ha varit vaken ett bra tag nu): ”mamma blir jätteledsen när du säger så”, varpå Ester svarar: ”men det är ju JAG som ska vara ledsen fattar du väl, mamma krossar ju mitt hjärta!!!”

Tja, inte blir det vår hääärliga skid-familje-söndag som vi tänkt och preppat för. Istället sitter Stefan, Mimi och Malte totalt outsövda och illtrötta vid frukosten med ringar runt ögonen. Sjuklingen E och jag måste vara hemma…

De andra sticker och jag städar undan frullen när jag upptäcker att Stefan förvisso fått med sig tre liftkort, men inte till rätt tre personer!!! Jag ringer hans mobil, men den är såklart på ljudlös och ingen svarar…slänger mig i bilen och försöker köra ikapp. Går sådär i dimma och halka. Jag har dessutom bara pyjamas och inget körkort och Ester ligger hemma i soffan och ser Disney Channel. Projektet känns gansks dödfött. Jag vänder hemåt.

Well, de tre får till slut en underbar dag i backen. Sex mil bort i La Clusaz är det strålande sol och knallblå himmel nämligen. Ester och jag spelar Go Fish och leker Polly pocket. Dricker kaffe och ser Hotell Gyllene orren på film. Slappar. Hon har ögoninflammation och feber och är låg.

När de andra kommer hem blir det after ski hemma i soffan och så kommer Esters och min hemmagjorda pizza à la Leila fram. Söndagsmys!

20130120-211417.jpg

20130120-211432.jpg

20130120-211454.jpg

Stefan snabb-värmer vin från källaren att knäcka upp till pizzan. Kreativ.

20130120-211544.jpg

20130120-211558.jpg

Bra söndag! Men håll tummarna för att vi ALLA åker nästa gång, ok?!

20130120-211656.jpg

2 tankar om “Familjeliv

  1. Vilken rysare! Sjukdom, liftkorten….du efter i PJ och inget körkort. Bra att du vände och skönt att 60% av familjen fick en solig skiddag. Nästa gång är det 100% Solfors i backen 😉

    Pizzan ser gudomligt god ut. Har knaprat halvrolig sallad till lunch. Satsar på middagen istället 🙂

    KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s