Tapas

I lördags kväll blev det alltså tapas! För första gången i mitt liv inhandlade jag en stor bläckfisk i fiskdisken på Carrefour. Lite scary att ge sig på detta projekt, men sjukt kul! Maken blev grymt taggad och lagade tre urgoda tapas; bläckfisk, gambas al allijo och helstekta sardiner. Allt med supermycket olja, vitlök, chili, citron och persilja. Yum!

20130325-213423.jpg

20130325-213441.jpg

20130325-213500.jpg

20130325-213516.jpg

Det blev to-die-for-gott såklart! Allt gjordes enligt konstens alla regler som googlades fram. Bland annat att bläckfisken doppades i det kokande vattnet tre gånger för att den inte skulle bli seg t ex. Vet inte om det verkligen hade behövts, men den blev verkligen god och inte alls seg!

Allt sköljdes ner med något gott vitt fyndvin (som så ofta här i vinlandet) och krispigt god baguette. Simple as that.

20130325-213649.jpg

20130325-213709.jpg

20130325-213724.jpg

Mat är verkligen alldeles underbart. Vi foodiesar får liksom aldrig nog. Både laga och äta, så kul. Nä, det går inte att få nog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s