La rentrée – let’s go!

Jodå, absolut. Vi är tillbaka i La France. Efter alla dessa avsked som krävs i det knasiga liv vi valt. Efter en sommar som får gå till historien som ovanligt fin. Fantastisk, rent av. Många timmar på stranden, frukost/lunch/middag utomhus. Kompisar och familj. Som vi njöt. Ja, efter en sådan sommar tog det lite tid att landa här hemma. I verkligheten.

Vi har vädrat ut huset som varit igenbommat i sju veckor och kastat tvivelaktiga grejor i kylskåpet. Rensat kläder ur barngarderober som blivit utväxta. Städat och fixat. Stylat om barnrum. Bemz-at om soffan. Målat alla utemöbler krispigt vita och gjort trädgården fin. Träffat kompisar och maxat sista sommarlovsdagarna och laddat inför skolstarten. Köpt en liten, men söt, bil.

Nu är den så här, skolstarten. Vi är redo. Imorgon är det dags att sätta klockan beyond tidigt och bege sig till skolan. Middle school hägrar för de två stora barnen, 5:an och 7:an! Hur gick det till?

20130901-215813.jpg

Jodå, en sväng på IKEA har också hunnits med.

8 tankar om “La rentrée – let’s go!

 1. Halloj, välkomna tillbaka efter en toppsommar! Vad ni hunnit med och fixa hemma också…skönt.

  Den där skarven mellan sommarlov och tillbaka till skolan känns ju…men det brukar gå bra ❤

  Kram!

 2. Så ni har lämnat livet i Åhus? Vi var bara där två veckor eftersom vi skulle hinna med Stockholm och Piteå också, men nu är skolan igång sedan ett par veckor här. Dottern läser Suzanne Mortensens Åhusdeckare på kvällarna och drömmer sig tillbaka!

  Räknas femman som middle school i Frankrike? Visst känns det som att barnen blir stora tidigare bara för att de börjar middle school tidigare än svenska högstadiet? Här börjar man middle school i sexan.

  • Det blev sju veckor i Åhus, med lite spridda turer för att hälsa på kompisar däremellan. Barnen läser också Åhus-deckare såklart 😀
   Våra stora barn går skola i Schweiz och på deras internationella skola börjar man middle school i 5:an. Minstingen går i lokal fransk skola. Känns bra än så länge, ständigt orolig för stränga lärare.
   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s