Om familjen Solfors

Jag heter Sofia och är en glad, lite tokig och familjekär typ. Älskar att resa, matlagning, inredning, läsa böcker (gärna på café eller direkt i mysig bokhandel), testa nya restauranger, fina saker, plocka blommor i egen trädgård och sätta in, och så shopping såklart (jag erkänner!). Men familjen är viktigast såklart. Och vi älskar att göra roliga saker tillsammans.

Vi har flyttat runt en hel del i livet, maken och jag, och nu på senare tid har ju såklart även barnen hängt med. Vi har pluggat i Lund och Boston, bott i Göteborg, Skanör, Vancouver och Stockholm (tror inte jag glömt något ställe).

Nu bor vi i Frankrike, mer exakt mellan Genève och Annecy, där maken fick ett roligt jobb. Livet är kort och vi vill gärna uppleva så mycket vi bara kan. Allt och inget handlar den här bloggen om helt enkelt. Säkerligen kulturkrockar som livet utanför egna hemlandet alltid innebär. Språkförbistringar som uppstår, och att vara utlandssvensk i största allmänhet.

Hoppas du gillar att följa vårt liv i den pyttelilla byn Vers, i Haute-Savoie i Frankrike, men bara en kvart från de posha kvarteren downtown Genève. Familjen består av pappa Stefan, mamma Sofia och barnen Malte, Mimi och Ester. Jättekul om du kommenterar, det gör min dag.

Det går också bra att följa mig på Instagram: sofiasolfors

Bienvenue au Cirque de Solfors!

20120618-233753.jpg

4 tankar om “Om familjen Solfors

  1. Hej! Eftersom du ville att man skall kommentera så gör jag det!! Såg att du kommenterade House of Philia blev jag nyfiken!!! Vi har nämligen hus i Frankrike då mina föräldrar bodde där sina 10 sista år (ja, mamma lever fortf men pappa är tyvärr död)) och vi syskon nu fått ärva det!! Just på franska rivieran som du nämnde, närmare i Cannes!! Om ni är intresserad hyr vi ut emellanåt!! (salvadordalisa@hotmail.com). Sen bor min bror i Vevey så där har jag såklart varit några ggr och även i Geneve, där är sååå vackert!!! Kommer nog tillbaka hit o läser lite!! Hölsningar Lisa S i Höllviken (vid Skanör!!!)

  2. Hej! Hittade precis din blogg via någon annan blogg, började läsa och fastnade, eftersom jag är frankofil, nyligen har bott i Seattle och har sommarhus i Åhus 🙂 Dessutom är det alltid kul att läsa om andra utlandssvenskar. För mig har bloggandet varit ett utmärkt sätt att hålla släkt och vänner i Sverige uppdaterade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s